Enter the content which will be displayed in sticky bar
Tel: +382 68 429 251

Consecration: Cimet, Greenger Records, 2013

Consecration: Cimet, Greenger Records, 2013
Naziv
Consecration
Mjesto
Beograd
Žanrovi
post rock, metal
Follow

Consecration: Cimet, Greenger Records, 2013  Recenzija

Volim cimet, i to veoma. Volim da ga sipam u kafu, a još više u čaj, svojevremeno bih njime posipao kolače i poslastice. Cimet ima opojan i neobičan miris koji se iz toplog čaja širi po prostoriji i upotpunjuje ukus i doživljaj.

Consecration je neobičan bend. Još od starta kada se njihov stil mogao podvesti u neku heavy kategoriju i kad su pjevali na engleskom. Danas ovaj bend evoluira u nešto što nema jasnu žanrovsku odrednicu, ali ima karakter, stil, zvuk i miris koji je samo njihov. To je jedna od najvećih vrijednosti u muzici i ne nužno najisplativija, pogotovo na ovim prostorima. No, ovaj bend ide po svome, i to je jedini put.

Cimet je sjajan album. Zvuk ovog albuma se širi po prostoriji i upotpunjava ukus i doživljaj. Muzika je maštovita i neukaplupljena, vješto proizvedena u formi trija koji daje utisak mnogo veće zvučne rasprostranjenosti…Tekstovi su skoro pa haiku poezija, koji opisuju neke trenutke, osjećanja, riječi…koje ne želim više ni da opisujem ni analiziram već neka svako ima svoj doživljaj, a naći će ga.

0001251385_10

Po riječima vodećeg kreatora ovog benda, pjevača i gitariste Danila Nikodinovskog ovaj album je prvi od ukupno 3 koja će se realizovati u skorije vrijeme i snimljen je uživo za 3 dana zajedničke svirke u studiju. Produkciju je radio Marko Jovanović, snimao Stefan Gaćeša, a mastering je radio James Plotkin u Filadelfiji. Pored Danila, zvučnu sliku upotpunjuju i ritmičari Matija Dagović i Ivan Aranđelović i sve zajedno zvuči bučno i razgovjetno, živo i električno.

Izdavač iz Zagreba, Geenger Records potpisuje ovo izdanje čiji CD je urađen u stilu ploče, a cimet se prospe iz kesice, ostane samo na natpisu, ali zamiriše prostoriju. Zvuk takođe upotpuni vaš prostor, preporučujem sa velikih drvenih zvučnika. Doživljaj je meditativan. Družina se zabavljala, istraživala, i mi se slušajući zabavljamo i istražujemo -prostore zvuka, svojih osjećanja, odnosa i sebe samog…

Danilo mi je jednom prilikom rekao da ga pokreću ljubav, ljudi, dobre gitare, dobar zvuk. To se na cimetu čuje, a i miriše. Nabavite, vrijedno je !

Tomislav Žegura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>