Enter the content which will be displayed in sticky bar
Tel: +382 68 429 251

Izet Medošević: Granulo je Sunce

Izet Medošević: Granulo je Sunce
Naziv
izet medošević
Žanrovi
punk, rock'n'roll, kantautor
Follow

Izet Medošević: Granulo je Sunce  Recenzija

Zanimljiva je pojava riječkog autora i muzičara Izeta Medoševića koji je svoj prvi album “Granulo je Sunce” objavio tokom prošle godine, iako se muzikom bavi već jako dugo. Značajna faca RiRock scene, po vokaciji punker, uspio je sakupiti dovoljno muzičkog i životnog iskustva da kreira sopstveni stil, koji ga predstavlja kao zrelog despreadosa koji zna kuda ide, ali koji je još uvijek otpadnik, po saopstvenom izboru. Takva kombinacija je za rock’n’roll uvijek bila više nego dobra!

Izet Medošević je stara škola, ako mislimo na ciničnog komentatora sa ćoška koji hvata dah i osluškuje blato ulice rodnog mu grada, mada rodni grad može da bude svačiji. Na stranu da je Rjeka pankerski i uopšte rokerski biser mediterana, svaka biljka ili voćka koja tamo nikne ima svoju aromu, miris ii ukus. Tako je i Izet Medošević voćka čudnovata, kod kojeg nema zajebancije, nego se društveno blato nosi na cipelama, i pokazuje direktno!

Ok, da ne pomislite da se radi o nekom punku na hi, ho….Izet je u suštini kantautor, koji je uspio izgraditi vlastiti autorski rukopis na vlastitim iskustvima skrojenim kroz muzičku priču. Konstantno u nekom elektroakustičnom, a dobrom ritmu, koji prosto ne dozvoljava da cinizam i žuč zvuče mračno i depresivno, što zvučnoj slici daje sjajan kontrast.

 

Izet oslikava samoću, pohlepu, unutrašnje borbe sa dozom lokalnih slika koje vem samo kratko stavljaju do znanja da se suština može spoznati u lokalu, a ne nužno da je priča, izolovano riječka. On je nakad i Lou Reed koji nervozno na uglu čeka onog njegovog …., a nekad je pomahnitali panker koji bi sve poslao u 3 lijepe, al ipak to ne radi, jer je intovertnost i fokus na sopstveni unutrašnji doživljaj važnija. Mrak se pomalja sve više kako album curi, da bi vas do kraja zasuo hrpom samoljepljivih sličica iz života, ili možda jednog dana, prelijepljenih onako neuredno preko sobnog zida.

Djelom je roman toka svijesti, djelom samo isječak iz života, “Granulo je Sunce” je album osobenog stila i autora koji ima šta da kaže, a nema ništa protiv da mu platite pivo. Naprotiv!

Tomislav Žegura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>