Enter the content which will be displayed in sticky bar
Tel: +382 68 429 251

15. Tabor Film Festival: Festival koji se daleko čuje

15. Tabor Film Festival: Festival koji se daleko čuje

15. Tabor Film Festival: Festival koji se daleko čuje

Datum06.07.2017.

Vrijeme početka10:00

Vrijeme završetka05:00

MjestoDvor Veliki Tabor

LokacijaKošnički Hum 1, 49216 Desinic, Croatia

StatusKarte dostupne

Jubilarno 15. izdanje Tabor Film Festivala će, osim preko 200 kratkometražnih filmova iz Hrvatske i svijeta, i ove godine imati bogatu glazbenu ponudu. Na čak 5 stageva koliko ih ima ovogodišnji TFF nastupit će Urban & 4, Let 3, Matija svira Arsena, My Baby (NL), Jimmy Stanić & Sexy Boys, Kries, M. O.R.T., Antenat, Stems (UK), Stray Dogg (SRB), Foltin (MK), Žen, Oridano Gypsy Jazz Band, Kozmodrum, DJ Venom, Porto Morto, Lovely Quinces, Ufoslavians (dj set, SLO), J.R. August, Dr. Smeđi Šećer, persons from porlock (SLO), All Strings Detached (SLO), dRUMELODY (BIH), M.I.L.E., Haris Pilton (SLO), Dječak iz Vode, Univerzitas i pobjednici natječaja za bendove Achromatic Attic i Haiku Garden (SLO).

Festivalske ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 195 kuna u koje je uključen i kamp mogu se kupiti online ili u nekom od prodajnih mjesta. Na ulazu će koštati 240 kuna. Cijene dnevnih ulaznica su 65/80 kuna za četvrtak i nedjelju odnosno 85/100 kuna za petak i subotu.

PRODAJNA MJESTA ZA FESTIVALSKE ULAZNICE:
Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
Krčma Polanović, Matije Gupca 36, Zabok
Caffe bar Mala Ramona, Trg Ljudevita Gaja 1, Krapina
Pizzeria Ramona, Stjepana Radića 9, Pregrada
Grešna Gorica, 49216, Desinić

Raspored glazbenih izvođača po danima:

ČETVRTAK: My Baby, Stems , Žen, dRUMELODY, DJ Venom, Achromatic Attic, All Strings Detached
PETAK: Urban & 4, Matija Svira Arsena, M.O.R.T., Stray Dogg, Univerzitas, Kozmodrum, J. R. August sa zborom, Ufoslavians (dj set), Haris Pilton
SUBOTA: Let 3, Jimmy Stanić & Sexy Boys, Antenat, Lovely Quinces, J.R. August, DR. Smeđi Šećer, persons from porlock, Dječak iz Vode
NEDJELJA: Kries, Foltin, Porto Morto, Oridano Gypsy Jazz, M.I.L.E., Haiku Garden

18835710_1309584332424755_4872397881126979189_n

Ove godine je u konkurenciji kratkometražnog filma prijavljeno više od 1000 radova iz 80-ak zemalja, a prijave su završile početkom ožujka. Osim prijavljenih radova, selektori gledaju i programe drugih festivala kratkometražnog filma s kojima vrlo dobru surađuju duži niz godina (Berlin, Clermont-Ferrand, Oberhausen). Program će se sastojati od dva natjecateljska programa u domaćoj i međunarodnoj konkurenciji gdje su zastupljeni filmovi svih rodova (animirani, dokumentarni, igrani, eksperimentalni). Osim toga, predstavit će se i nekoliko retrospektiva, izbor dječjeg programa – Kiki. A da bismo izokrenuli perspektivu zajedničkog gledanja filmova i aktivno uključili publiku, organiziramo programe Sound & Vision i Noć žive publike. U sklopu programa Zagorski specijal, prikazat ćemo filmove autora iz Hrvatskog zagorja.

U domaću konkurenciju za najbolji domaći film i festivalski trofej “Veronikina lubanja” ove je godine ušlo 19 redatelja, čiji će filmovi biti prikazani u tri cjelovečernja programa. Redateljica Nikica Zdunić, dobitnica posebne pohvale žirija 2015. godine, na Tabor se vraća s izvrsnim igranim filmom “13+” koji donosi dašak tinejdžerskih dana, dok će posjetiteljepobjednik 13. Tabora, redatelj Tomislav Šoban svojim novim igranim filmom “Nije odgoj” vratiti u studentske dane. Među sedam ovogodišnjih igranih filmova bit će i priča iz sparnoga Splita koju donosi Marko Jukić s filmom “Med i mliko”, te egzistencijalne muke glavne protagonistice koje u svome novom filmu “Tanja” prikazuje Jasna Nanut, još jedna redateljica dobro znana taborskoj publici. Među povratnicima na Festival je i redatelj Mate Ugrin koji predstavlja svoj najnoviji film “U međuvremenu” o rastanku dvaju prijatelja. Tu je i film Miroslava Sikavice “Zvir”, u kojem se jedan lakomisleno prihvaćen građevinski posao pretvara u pravu noćnu moru za glavnog lika. Intrigantan dokumentarni film “After Party” mladog i nadarenog redatelja Viktora Zahtile, pobjednik ovogodišnje 12. FRKA-e kao jednu od svojih početnih festivalskih stanica ima i Veliki Tabor, i sigurno neće ostaviti publiku ravnodušnom, kao ni dokumentarci “Oni samo dolaze i odlaze” Borisa Poljaka i “White Trash” Sunčice Ane Veldić.

Animirani filmovi ove godine su u znaku filmskih koprodukcija, pa će tako gledatelji imati priliku vidjeti novi film višestruko nagrađivane animatorice Špele Čadež, hrvatsko-slovensku koprodukciju “Noćna ptica”, zakone geometrije i gravitacije propitkivat će hrvatsko-estonski animirani film “Kut” Lucije Mrzljak, a još jedna hrvatsko-estonska suradnja donosi priču o neiskusnom liscu Manivaldu u istoimenom filmu redatelja Chintisa Lundgrena. Posebno valjda istaknuti da će i taborska publika imati prilikuuživati u dugoiščekivanom animiranom filmu Eve Cvijanović “Ježeva kuća”, koji je svoju hrvatsku premijeru imao na festivalskom “mlađem bratu” Tabor Film Festivala – KIKI-ju, gdje je odnio i zasluženu pobjedu. U animiranom bloku taborskoj će se publici također predstaviti Paula Konjušić s filmom “10”, te Lucija Bužanić s “Procesom”.

Pulski audio i vizualni umjetnik s britanskom adresom Željko Vukićević Zhel na Tabor dolazi s eksperimentalnim filmom “Lijepa naša domovino ili kako sam se (od)naučio prestati brinuti i voljeti ružu”, a brojčano maloj, ali kvalitetnoj ekipi redatelja koji se predstavljaju s eksperimentalnim žanrom ove se godine priključuju i multimedijalni umjetnici Ivan Faktor s filmom “Sve bih ostavio ovdje”, te Ane Paška s filmom “Tutasputa”.

19225731_1327325803983941_7726748666232461269_n

Osim već spomenutih glazbenih imena, posjetitelji će moći uživati u prekrasnom ambijentu i akustici dvorca na Tabor Varosh stageu, dočekati zalazak sunca uz pogled na zagorske brege na Sunset stageu, čuti kako zvuči glazba u sobi za mučenje, plesati do zore na Goulash Disko stageu ili uživati u hrani, dobroj kapljici i jazzu u restoranu Grešna gorica. Novitet su i koncerti u Sobi za mučenje i Dvorskoj kapelici.

Ove godine posebnost festivala su i brojna predavanja, promocije knjiga i radionice. O budućnosti obrazovanja kroz film i glazbu govorit će Boris Jokić, jedan od najvažnijih aktera kurikularne reforme. Promocija knjige „Vjera u dijalog“ autora Zorana Grozdanova i Nebojše Zelića bit će prava prilika za razgovor između sekularnog i religijskog, a knjigu „Horizonti ateizma: prepiska o vjeri, znanosti i smislu života“ predstavit će njeni autori Pavel Gregorić i Željko Porobija, dvojica ateista sasvim različitih životnih puteva. Radionicu snimanja i fotografiranja dronom vodit će Ivan Vidaković iz HexaWorxa dok će za dvodnevnu radionicu o osnovama dj-inga zadužen biti višestruko nagrađivani DJ Venom.

Prijevoz će i ove godine biti osiguran iz Zagreba, kao i festivalski shuttle koji će povezivati sve najvažnije festivalske lokacije tijekom njegovog trajanja. Kamp će biti otvoren dan prije i dan nakon Festivala. Svi posjetitelji imat će posebne popuste na ulaznice za Terme Olimia i Terme Tuhelj koje se nalaze nedaleko od Desinića, a oni mamurni će se svako jutro moći osvježiti na Veronika Mamurluk Korneru u organizaciji mini mljekare Veronika.

Kamp Tabor Film Festivala – budite na izvoru dobrih vibracija!

19145704_1325207980862390_5383474615160975414_n

Za početak jedna lijepa obavijest: za sve kampere osigurali smo popuste od 50% na kupališne karte u Termama Olimia i Termama Tuhelj kao i festivalski shuttle koji povezuje sve lokacije festivala uključujući i terme.
Punjene mobitela i el. opreme bit će moguće na festivalskoj lokaciji. Wireless nije dostupan. Odmorite od civilizacije. :) Upoznajte ljude oko sebe.
Na festivalskoj lokaciji u neposrednoj blizini kampa omogućena je kupovina hrane 24 sata dnevno. Od standardnih mliječnih i drugih proizvoda mini mljekare Veronika do ponude restorana Grešna gorica koji je posebno za ovu priliku pripremio festivalske gablece po popularnim cijenama. Imat ćemo i vegetarijanske menije, ne brinite. :)
Radno vrijeme
·Kamp se otvara 5.7. (srijeda) u 17:00, a zatvara 10. 7. (ponedjeljak) u 12:00.
Rezervacije, pravila i pokoja administrativna sitnica po dolasku u kamp
· Za rezervaciju mjesta i sve ostale informacije o kampu obratite se najkasnije do 1.7. 2017. na kamp.tff@gmail.com. U prijavi istaknite ime i prezime, kontakte (e-mail + broj mobitela za sve osobe) i broj šatora koji želite rezervirati.
· Dolazi nam puno upita za smještaj šatora u hladu. Vjerujemo da razumijete da to nije moguće za sve tako da će se primjenjivati načelo „tko prvi, njegovo“ prilikom samog dolaska u kamp.
· Pri ulazu u kamp potrebno je registrirati se na info pultu, a osoblje će vas odvesti do kampa te uputiti gdje možete smjestiti šator. Zbog velikog interesa, a manjeg kapaciteta kampa, molimo sve da se racionalno odnose prema prostoru pri postavljanju šatora te da se slušaju upute osoblja. Kampiranje je dozvoljeno isključivo na označenoj površini za kamp.
· Kamp je udaljen cca 300 metara od parkinga. Do kampa će se moći pristupiti vozilom isključivo zbog iskrcavanja i ukrcavanja kamperske opreme do 19h. Maksimalno vrijeme boravka s vozilom u kampu je 15 minuta.
· Ulaz i kretanje festivalskim kampom moguće je isključivo uz važeću festivalsku odnosno dnevnu narukvicu koja se ne smije skidati, trgati, rezati ili na bilo koji način oštećivati jer time prestaje važiti. Dnevna karta vrijedi samo za jedan dan kampa i vlasnici ovih karti dužni su napustiti kamp i festivalsku lokaciju idući dan najkasnije do 13h.
· Kamperi prilikom prijave potpisuju ugovor kojim se obvezuju da će se pridržavati svih pravila festivalskog kampa i održavati javni red i mir. Tom je prilikom obavezno naglasiti ako imaju kronične bolesti, alergije ili posebne potrebe kako bi se u slučaju nezgode moglo pravilno i pravovremeno reagirati.
Korištenje kamperskog prostora, infrastukture, uređaja i opreme
· U kamp je dozvoljen unos vlastite hrane i bezalkoholnih pića u plastičnoj ambalaži, ali ih je zabranjeno unositi na sve ostale festivalske lokacije kao što su dvorac Veliki Tabor, pripadajuće brdo te Klet Grešna gorica.
· Unos narkotika i vlastitog alkoholnog pića strogo je zabranjen na svim festivalskim lokacijama.
· Paljenje vatre i roštiljanje nisu dozvoljeni, kao ni unošenje pirotehničkih i eksplozivnih sredstava.
· Glasna glazba nije dozvoljena zbog filmskih projekcija koje se održavaju u dvorcu.
· Vanjski tuševi i sanitarni čvor su osigurani u samom kampu. Molimo da ih se koristi isključivo u svrhu za koju su namijenjeni. Toplo preporučamo da si ponesete kupaće kostime, što zbog tuševa, što zbog mogućnosti da iskoristite popuste od 50% u Termama Tuhelj i Termama Olimia, što ste već odlučili kad ste prvi put pročitali ovu radosnu vijest.
· Uređaji kao što su hladnjaci, frižideri i pomagala za kuhanje strogo su zabranjeni.
· Tijekom i nakon kampiranja obavezno je održati prostor oko šatora urednim i čistim.
Odgovornost, sigurnost i čuvanje osobnih stvari
· Korištenje svih objekata kampa je na vlastitu odgovornost. Pazite na osobne stvari, posebno one vrijednije. Organizatori ne odgovaraju za eventualne krađe ili nestanak stvari kao ni za nesreće ili ozljede nastale nemarom korisnika kampa.
· Kućni ljubimci su dozvoljeni na kompletnom prostoru festivala osim samog dvorca, ali uz stalni nadzor vlasnika.
· Organizatori imaju pravo zabraniti ulaz u kamp svim osobama za koje procjene da bi mogle prouzročiti probleme ili na bilo koji način ugroziti sigurnost posjetitelja. U dobroj vjeri preporučujemo svima da na recepciju prijave sva neprikladna ponašanja.
· Organizatori zadržavaju pravo uskraćivanja prava na smještaj bez ikakve naknade ili povrata novca svim osobama za koje postoji dokaz o nepridržavanju ovih pravila i uputa za kampiranje.
· Svako oštećivanje imovine kampa zahtijeva naknadu štete u odgovarajućoj protuvrijednosti.
· U neposrednoj blizini kampa nalaze se i domaće životinje (piceki, patkice, mačkice i jedan tronožni pas) pa molimo za prijateljsko ponašanje i prema njima.
Što bi bilo dobro ponijeti, a kome se požaliti?
· Osim šatora, vreća za spavanje i ležaljki, sa sobom je dobro ponijeti stvari kao što su svjetiljke, flasteri, čepići za uši, krema za sunčanje, sredstva protiv insekata. Frizbi, hula hop i reketi za badminton obavezni. :)
· Pritužbe na uvjete ili rad kampa te prijedlozi i pohvale mogu se poslati na kamp.tff@gmail.com
I na kraju…
Pozivamo sve na prijateljsko i odgovorno ponašanje kako bi suživot u kampu tijekom festivala svima bio ugodan. Ponesite sa sobom puno dobre volje i osmijeha, a to će vam se onda i vratiti. Vidimo se u kampu. VESELJE!
18620357_1300637623319426_7079105285470538522_n