Enter the content which will be displayed in sticky bar
Tel: +382 68 429 251

Ana Ćurčin // Koncert // 05.05. Dubrovnik

Ana Ćurčin // Koncert // 05.05. Dubrovnik

Ana Ćurčin // Koncert // 05.05. Dubrovnik

Datum05.05.2017.

Vrijeme početka20:00

Vrijeme završetka21:30

MjestoKazalište Marina Držića

LokacijaDubrovnik, Croatia

Ana Ćurčin se sa bendom nakon 3 godine vraća u Dubrovnik. Koncert je zakazan u Kazalištu Marina Držića 05. maja sa početkom u 20h. Karte po cijeni od 25kn  možete rezervirati na telefonski broj (020) 321 088 ili na e-mail: blagajna@kazaliste-dubrovnik.hr.

Ana Ćurčin je jedna od naistaknutijih beogradskih kantautorki savremene scene. Pored karakterističnog izraza i odličnih pjesama, čitav bend Ane Ćurčin refletkuje sviračku uigranost i razumjevanje na vrlo visokom nivou. Koncertom se promoviše album “Sketches of Belonging”, objavljen prošle godine, koji je sigurno jedno od najboljih “domaćih” izdanja tekuće produkcije.

U recenziji albuma Sketches of Belonging koju smo objavili po izlasku albuma, ponovo bi istakli:

Više je nego dobar osjećaj saznanje da Ana Ćurčin ne samo da je napravila onakav album kakav smo, već duže vremena od nje očekivali, već je Sketches of Belonging mnogo više od toga. Produkcijski i izražajno gotovo savršen, postavlja ljestvicu produkcije domaćim saradnicima na visok nivo, pa će biti zanimljivo vidjeti ko će ovom nivou doskočiti.

No, u priči oko Aninog albuma možda je važnije da ove skice pripadanja predstavljaju konačni rezultat višegodišnje potrage za samom sobom, sopstvenim identitetom i mjestom u muzičkom svijetu. Mjestom, kojeg označava sopstvenim autorskim rukopisom i izraženom emotivnošću. Ono što smo i ranije, sa koncerata i ranih snimaka Ane Ćurčin uspjeli da zapazimo je ta neka, melahnolična emotivna nota, koja je ovdje u finalnim snimcima dobila u potpunosti sopstveni oblik i boju, koja odskače iz redovnih šina americane, za koju je večina pubike i kritike vezuje.To je jedan dobar iskorak na albumu koji takođe važan iskorak pravi u domenu produkcije i aranžiranja numera.

Istina je da je Ana nakon raznih kombinacija pronašla zajednički jezik sa klavijaturistom, producentom i aranžerom Goranom Antovićem (koji je inače Kotoranin), čiji rad ovaj album postavlja na mjesto, koje usudiću se reći, još nisu dotakli bendovi i kantautori/ke Anine generacije u čitavoj bivšoj državi. Taj nivo muzičkog razumjevanja se mogao čuti prilikom koncertnih nastupa ali tek je na ovom albumu dobio svoj pun oblik.

Budite u Dubrovniku 05. maja na ovom jedisntvenom koncertu u prekrasnom ambijentu KMD.