Enter the content which will be displayed in sticky bar
Tel: +382 68 429 251

Pet Godina festivala POEZIKA

Pet Godina festivala POEZIKA

Pet Godina festivala POEZIKA

Datum09.06.2017.

Vrijeme početka00:00

MjestoKulturni Centar Novog Sada

LokacijaNovi Sad, Serbia

StatusUlaz Slobodan

U petoj godini postojanja, povodom svog prvog malog jubileja, festival Poezika koji promoviše umetnost pevanog stiha u Novom Sadu predstavlja umetnike čija poezija i muzika poslednjih godina menjaju region nabolje, baš kao i festival Poezika.

Ove godine, zajedno tragamo za odgovorima koliko umetnost, stihovi i muzika mogu da promene našu stvarnost. U tome nam pomažu pesnici i muzičari Ognjenka Lakićević, Marko Tomaš i Kralj Čačka koji će zajedno napraviti lirsko-muzički performans. Slušamo koncert sastava Stray Dogg koji je postao omiljeni bend publike u regionu poslednjih godina. Gledamo film Florian mladog reditelja Daria Bukovskog, koji se bavi položajem umetnika u regionu ‒ film je predstavljen na brojnim festivalima uključujući i čuveni u Kanu u Francuskoj, The Earth Day Film Festival u Americi, kao i SCENECS u Holandiji. Tri novosadska kantautora Miloš Zubac, Milan Korać i Nemanja Nešić, uz pratnju Nenada Patkovića i Đorđa Bubnjevića iz Šinobusa, kao i Svetozara Nešića, provešće nas kroz magični svet pesničkih velikana Miloša Crnjanskog, Dobriše Cesarića, Jovana Dučića, Vladislava Petkovića Disa, Milovana Danojlića, Milutina Bojića, Duška Trifunovića, Miroslava Antića, Pera Zubca, Milana Mladenovića i drugih.

Ove godine imamo veliku čast i privilegiju da možemo da učimo od velikana kao što je muzičar i producent Chris Eckman, frontmen grupe The Walkabouts i suvlasnik izdavačke kuće Glitterbeat Records, koji tri godine za redom dobija prestižnu internacionalnu nagradu Womex za najbolju izdavačku kuću. Chris će na radionici otkriti tajne zanata muzičke produkcije i zainteresovane uputiti koji su koraci do dobrog izdavača i svetske prepoznatljivosti.

Naravno, i ove godine kao i do sad, izuzetno važan deo festivala jesu koncerti posebnih aktera koji se biraju putem konkursa. Njihovi koncerti otvaraju festivalske večeri, a na odluku ko će nastupiti ‒ možete i sami uticati javnim glasanjem na strani konkursa Festivala Poezika.

Svi programi festivala Poezika su besplatni.

Dođite da se družimo, uživamo u stihovima i muzici, zajedno tragamo za lepim i da zajedno učimo.

Čekamo vas 9. i 10. juna u Kulturnom centru Novog Sada.