Enter the content which will be displayed in sticky bar
Tel: +382 68 429 251

Tivat World Music Festival //14-16.09.2018.

Tivat World Music Festival //14-16.09.2018.

Tivat World Music Festival //14-16.09.2018.

Datum14.09.2018.

Vrijeme početka19:00

Vrijeme završetka01:00

MjestoGradska Riva Pine

LokacijaTivat, Montenegro

Tivat World Music Festival održava se po drugi put, od 14. do 16. septembra 2018. u Tivtu na gradskoj rivi Pine, Trgu luksuznog kompleksa Porto Montenegro i Targu od Kulture. Nastupiće tri benda iz Crne Gore (Rambo Amadeus, Džanum i Balkan Mediteran Orijent) četiri benda iz regiona (Damir Imamović – BiH, Kal – Srbija, Baklava – Makedonija i Drum’N’Zez – Srbija), kao i tri benda sa tri kontinenta (Light in Babylon – Turska, Tibble Transsibiriska – Švedska i Los Milonguitas – Argentina sa gošćom našim najboljim jazz ženskim vokalom Sanjom Raičković). Festival će otvoriti Rambo Amadeus sa svojim bendom.

Osim muzičkog užitka ove godine uvodimo nove sadržaje. Pubika će ove godine  uživati u prezentaciji nematerijalne kulturne baštine Boke Kotorske sva tri dana trajanja festivala. Na Trgu od Kulture i u galeriji Javne ustanove Muzej i Galerija Tivat. Goste ćemo upoznati sa istorijatom klapa, limenenom glazbom kao i gastro specijalitetima Crne Gore. Ove godine Tivat World-u se pridružila NVO FUUT koja će 15. septembra napraviti ambrum za Festival Uličnih Umjetnosti Tivat 2019. pa ćemo tog dana biti u prilici da vidimo akrobate, robote na štulama i razne interesantne ulične performere.

Dugoročna vizija festivala je stvaranje novih kulturoloških i edukativnih sadržaja kroz kreativne sadržaje koji doprinose boljem shvatanju i prihvatanju različitosti, a sve sa ciljem produženja sezone putem autentičnih sadržaja. Krilatica Tivat World festivala – Fell it Taste ukratko objašnjava šta sve možete da doživite u toku trajanja festivala u najsunčanijem gradu Boke Kotorske.

Organizator manifestacije je organizacija Fluid Drum, a direktor i idejni tvorac festivala je Dalibor Ševaljević.

BILBORDI PROGRAM